3. Press releases
  5. Bezley ukończył integrację ECF z...
Bezley ukończył integrację ECF z London Market na platformie Guidewire
cze 30, 2020

BEAZLEY UKOŃCZYŁ INTEGRACJĘ ECF Z LONDON MARKET NA PLATFORMIE GUIDEWIRE
Działający na londyńskim rynku ubezpieczeń specjalistycznych ubezpieczyciel dostrzega korzyści modelu TCO,
w zakresie efektywności kosztowej i szybkości działania.

Londyn, Wielka Brytania, 30 czerwca 2020 r. – Ubezpieczyciel specjalistyczny Beazley, Guidewire Software, Inc. (NYSE: GWRE), firma oferująca platformę IT dla sektora ubezpieczeń, umożliwiającą prowadzenie działalności, innowacyjność i rozwój oraz Sollers Consulting (Sollers), partner w programie Guidewire PartnerConnect™ Consulting, poinformowali dzisiaj, iż Beazley z powodzeniem zakończył program transformacji w zakresie likwidacji szkód, obsługiwany przez Guidewire ClaimCenter™.

Platforma ClaimCenter jest obecnie w pełni zintegrowana z systemem London Market Electronic Claims File Write-Back (*ECF). Beazley i Guidewire, włożyły wspólnie wiele wysiłku w rozwój funkcjonalności ClaimCenter, wspomagających obsługę specyficznych procesów szkodowych na londyńskim rynku ubezpieczeń specjalistycznych (tzw. London Market). Zapewniają one zarówno syndykatom jak i firmom ubezpieczeniowym działającym na London Market wiele korzyści płynących z dzielenia się elektronicznymi danymi szkodowymi poprzez system ECF Writeback. W praktyce oznacza to pełniejszy zbiór wcześniej uzgodnionych danych, przejrzystość, spersonalizowane widoki szkodowe oraz znacznie krótszy cykl obsługi szkód

„Wprowadzenie planu Lloyd’s Blueprint, wpływ pandemii na naszą branżę oraz sposób prowadzenia działalności w przyszłości sprawiły, że jeszcze ważniejsze dla oferowania klientom wartości dodanej oraz wysokiej jakości usług stały się poprawa efektywności i automatyzacja” – podkreśla Beth Diamond, Group Head of Claims w Beazley. „Jesteśmy bardzo zadowoleni, że inicjatywa integracji ECF odpowiada na te potrzeby”.

„Produkcyjne uruchomienie komunikacji przez ECF Write-Back było zwieńczeniem transformacji w obszarze szkód”, mówi Steve Flood, Group Claims Platform Lead w Beazley. „Już teraz obserwujemy znaczny wzrost wydajności w zarządzaniu szkodami z uwagi na szybszy dostęp do naszych plików z danymi o szkodach oraz repozytorium dokumentów. Kolejną zaletą tego wdrożenia jest autoryzacja limitów finansowych przy odpowiedzi na transakcję, co zwiększa nasze możliwości w zakresie kontroli operacyjnej. Ponadto, jesteśmy lepiej przygotowani strategicznie do wdrożenia chmury w przyszłości”.

„Dzięki temu, że przeprowadziliśmy integrację z ECF Write-Back z Guidewire jako jedna z pierwszych firm, mogliśmy przyczynić się do doskonalenia branżowych standardów. Jako integrator systemów, współpracujący z Guidewire Software od ponad dekady nauczyliśmy się, że warto mieć pionierskie i innowacyjne podejście” – podkreśla Grzegorz Podleśny, Partner w Sollers Consulting. „Doceniamy korzyści, jakie przynosi ubezpieczycielom bliska interakcja z ECF i IMR. Dlatego z przyjemnością wspieraliśmy cały proces zarówno z technicznego, jak i biznesowego punktu widzenia, optymalizując przez to stopień automatyzacji w Beazley. W naszym przekonaniu platforma Guidewire jest zdecydowanym liderem rynku Lloyd’sa oraz londyńskich ubezpieczeń specjalistycznych i cieszymy się na współpracę z innymi ubezpieczycielami, by móc zapewnić im takie same korzyści w obszarze polis i szkód”.

„Gratulujemy Beazley modernizacji Guidewire ClaimCenter i cieszymy się, że już dostrzegają wymierne korzyści z digitalizacji ich obszaru zarządzania szkodami, środowiska tradycyjnie opartego na dokumentach papierowych” – powiedział Mark Williams, wiceprezes Professional Services – EMEA, Guidewire Software. „Beazley od dawna znany jest z innowacyjnego podejścia do produktów ubezpieczeniowych. Cieszy nas, iż mogliśmy w tym uczestniczyć, a także towarzyszyć im w postępach na drodze do nowoczesnego, cyfrowego London Market”.