3. Press releases
  5. Sollers Consulting wśród pracodawców wyróżnionych...
Sollers Consulting wśród pracodawców wyróżnionych w Polsce przez Great Place to Work
lis 08, 2022

Sollers Consulting, międzynarodowa firma specjalizująca się w doradztwie biznesowym i IT, głównie dla sektora ubezpieczeniowego, otrzymała certyfikat Great Place To Work®. Wyniki plasują organizację w ścisłej czołówce nie tylko dla średniej krajowej, ale są też lepsze od firm, które zdobyły 5 pierwszych miejsc w rankingu Najlepsze Miejsca Pracy Polska 2022. Pracownicy szczególnie docenili ducha zespołu, przyjazną i pełną wsparcia atmosferę, specjalne dodatki i wydarzenia organizowane przez firmę.

Firma Sollers Consulting wzięła udział w niezależnym badaniu przeprowadzonym przez Great Place To Work®. Średnie wartości ocen pracowników dla takich obszarów, jak wiarygodność (89%), szacunek (90%), uczciwość (88%), duma (81%), koleżeństwo (91%), są w Sollers lepsze niż średnie wyniki wybranych firm konkurencyjnych z obszaru consultingu i IT oraz 5 najlepszych, dużych firm z rankingu Najlepsze Miejsca Pracy Polska 2022. Osiągnięte wyniki zdecydowanie przewyższają także średnią krajową reprezentowaną przez ogólnopolski sondaż National Norm Study 2022.

„Wyniki ankiet dają nam duże poczucie satysfakcji. Od momentu założenia firmy Sollers 22 lata temu, praca zespołowa była naszym priorytetem. Przejrzystość we współpracy i informacja zwrotna to jedne z ważniejszych zasad, którymi się kierujemy. To przekłada się na zadowolenie naszych klientów i sprawia, że nasi pracownicy są dumni ze swojej pracy” – podkreśla Marcin Pluta, partner zarządzający i współzałożyciel Sollers Consulting.

Certyfikat Great Place To Work® jest oparty na anonimowych opiniach pracowników. W badaniu wzięło udział 46% pracowników firmy w Polsce. Średnia wartość Trust Index™, czyli wskaźnika oceny osób twierdzących, że Sollers Consulting to świetne miejsce do pracy, wyniosła 88%.

Niektóre z najwyżej ocenianych komentarzy pracowników Sollers to:

• Mogę wziąć dzień wolny, kiedy naprawdę tego potrzebuję – 99%.
  • Kiedy dołączasz do firmy, czujesz się mile widziany – 97%.
  • Można polegać na pracy zespołowej – 96 %.
  • Jestem tu traktowany jak pełnoprawny członek zespołu, niezależnie od stanowiska – 95%.
  • Pracownicy unikają tworzenia układów i szkodzenia innym, aby osiągnąć swoje cele – 94%.

Wiosną 2023 roku Sollers weźmie również udział w rankingu Najlepsze Miejsca Pracy™ Polska.  Polska była pierwszym rynkiem, który został objęty badaniem. Wkrótce udział w badaniu wezmą kolejne biura Sollers.

Sollers Consulting zatrudnia ekspertów w zakresie doradztwa biznesowego, rozwoju oprogramowania, wsparcia i administracji IT.